Ik heb een ticket!!!! - Reisverslag uit Mediaş, Roemenië van Jennie Weerd - WaarBenJij.nu Ik heb een ticket!!!! - Reisverslag uit Mediaş, Roemenië van Jennie Weerd - WaarBenJij.nu

Ik heb een ticket!!!!

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

15 Juni 2006 | Roemenië, Mediaş

Hey lieve vriendjes en vriendinnetjes, broers, zus en familie!!

Ja hoor.. ik heb een ticket naar Nederland!! Jajaja.. ik kom weer terug!!
En al aardig snel, want dinsdag ochtend vlieg ik weg naar NL en kom ik aan in Maastricht om 9 uur! Dus dat is lekker!

Afgelopen week weer behoorlijk wat meegemaakt: kastelen bezocht, weekend weggeweest naar Cluj en daar grotten bezocht, opgesloten gezeten en Lies, Jes en Jeroen nog ff opgezocht! En ochhhh wat ist hier ***** weer!! Pfff.. alleen maar regen regen en regen.

Op mijn kleine trein trip heb ik eerst het kasteel in Hunedoara opgezocht! Erg erg erg mooi en groot! Met ontzettend veel geschiedenis, geheime gangetjes en ruimtes! Superr dus!
Gelukkig was het lekker weer en had ik een oud meneertje getroffen die mij er heen wilde brengen.. ik tref het maar met die oudjes :)!!
Hij kon er mensen die er werkte, dus ik hoefde geen intree te betalen en hij heeft ook nog een boekje voor me gekocht! Ongelooflijk wat gastvrij!
Na de vele wandelgangetjes en afscheid te nemen van deze lieve opa, ben ik op weg gegaan naar Lies.. jaja.. ze dacht dat ze van me af was.. hihi.. nee nog nieiet!
Lies maakt een onderzoek voor een natuurreservaat en verblijft veel in de wilde natuur. Dus ik heb haar even opgezocht! Daar aangekomen was het eindelijk even lekker weer en hebben we heerlijk een cocktail.. dit keer zonder alcohol.. gedronken.. (we drinken niet alleen maar alcohol hoor, mams van marlies..hihi)

Om 8 uur in de avond kwamen we aan in bergen, waar een mooi huisje klaar stond. Helemaal super! Mooi weer, veel gezelligheid en eindelijk weer bij Lies in bed!! Hahaha
De volgende morgen erg vroeg op, omdat Lies een afspraak had voor een interview.
Ik was toch al wakker, dus genoten van de zon en mijn laatste NL’s boek. Jammer genoeg werd het om 11 uur weer bewolkt, maar gelukkig nog geen regen.
Dus om 11 uur ben ik zelf de natuur in gegaan.. Lies zou laat terug zijn, dus ben er zelf op uit gegaan. Toen ik een half uurtje had gelopen, riviertje had over gestoken... kwam het idee bij mij naar boven dat er wel eens beren konden zijn hier.. iiieeee. En als ik een idee in mijn hoofd heb.. nou dan krijg je her er niet meer uit.. haha. De terug weg was dan opeens ook erg kort.. hihi, hoe zou dat nou komen.
In de avond zijn Lies en ik weer terug gegaan naar de bewoonde wereld, aangezien het toch alleen maar regende. Daar een lekker Roemeens prutje gegeten, maar door Nl’se handen klaar gemaakt!! Heeerlijk!

Vrijdag ben ik op weg gegaan naar Cluj Napoca. Daar zou ik heen gaan om grotten te bezoeken en voor het laatste weekend genieten van de Roemeense cultuur. Marije en Kirsten, 2 meiden die ik heb leren kennen in Sibiu, zijn met me mee gegaan en dat was erg gezellig.
Om half 6 afgesproken op het station met een Roemeen.. tja, dat was dus niet zo handig Jennie.. want hoe herken je hem dan?? Haha, dus na tien minuten toch maar even opgebeld. En daar kwam hij aan hoor, met een mooie, grote, supergave jeep! Toppie!!
Vanaf Cluj moesten we nog 2 uur rijden, waardoor we dus best laat aankwamen in het berg pensionnetje. Maar een hele mooie route gereden dwars door de bergen, met veel geklets en een beetje zon. Na een lekkere maaltijd gegeten te hebben zijn we toch nog vroeg in bed gestapt, aangezien we de volgende morgen 7 uur moesten opstaan!

Zaterdag was het idee om samen met de ranger een aantal grotten te bezoeken, waarvan we behoorlijk wat adrenaline zouden krijgen! Jammer genoeg zat het weer niet mee en konden we hierdoor de echt avontuurlijke.. lees: touwen, lampen etc.. niet doen. Erg jammer.
Maar onze ranger heeft ons gelukkig nog een behoorlijke adrenaline kick gegeven... toen we midden in een grot, helemaal alleen met 1 lamp.. de lamp ermee ophield!!!!!.. tja en dan??
Dus hij met zijn nokia lichtje terug de grot uit en naar de auto. Wij gered door mijn digitale camera die gelukkig wat licht gaf en ondertussen maar wat liedjes zingen. Na 20 minuten was onze geweldige, goed voorbereide ranger terug.. hihi. Met ons was alles goed, gelukkig niet opgegeten enzo, tja je weet maar nooit.
De grotten waren super! 1 grot heet de ijsgrot en dan moet je 55 m naar beneden in een krater lopen om in de grot te komen. Daar schittert het van het ijs en mooie beelden, die allemaal door de natuur zijn ontstaan! Helemaal super! Jammer genoeg geen mooie foto’s kunnen nemen, beetje slecht licht.

Onderweg ergens een broodje gegeten, een klaargemaakte sandwich door het hotel!
Terug in het hotel hebben we weer heerlijk gegeten en een aantal potjes Bonanza gedaan! Jemig wat een gaaf kaart spel! Wordt echt mijn nieuwe verslaving naast catan!! Thanks meiden was een leuk weekend!!

Zondag weer terug natuurlijk, terug naar Sibiu en vanaf daar zou ik dan liftend naar huis.
Dit keer wat moeilijker.. want er stonden nog 10 andere mensen te wachten... balenn!
Maar ik had het maar meteen gegokt op de vrachtwagens!! Niet wetende dat er ook best wel buitenlandse vrachtwagens konden rijden in Roemenie... daar kwam ik dus pas achter, toen ik instapte en hij geen engels en GEEN Roemeens kon.. euhmm, GEEN Roemeens..oeps.. what the ****.. waar zit ik in?? Hij bleek uit Turkije te komen!
Nou ja de reis was eigenlijk wel gezellig, nou ja we konden niet echt veel praten.. we probeerde het, maar lukte niet echt, dus zijn daarna maar over gegaan op soort van rare bewegingen die dan dus duidelijk maakte of ik wat chocola wilde (waar ik later achter kwam, werkt toch ook niet helemaal die gebarentaal).. ..geluisterd naar heerlijke muziek van Kurkan.. of zoiets.. hihi. Hij wou in Medias wat met me drinken.. dit heb ik dan toch maar niet gedaan.. haha.

En nu is het al weer donderdag avond, morgen laatste normale dag op het werk. Ben druk bezig met mijn eindverslag en het toneelstuk met de kinderen, wat best grappig wordt.

Wat wistje datjes:
- Ik echt een probleempje heb.. hihi, want ik mag maar 20 kilo meenemen naar NL. En dan heb ik het niet alleen over kleren, maar het mooie spel: catan moet ook mee, samen met mijn heilige waterkoker, boeken en dekbed! Hahaha.
- Ik Roemenie ook best wel ga missen hoor.. al die vrijheid, die mooie natuur, de mooie muziek (die vind ik echt gaaf) de onwijs gave trips die ik gemaakt heb en de vrienden die ik ontmoet heb!
- Mijn maandag er erg erg erg bizar uitziet.. zal het even vertellen.. van 10 tot 12.30 uur mijn eindevaluatie met collega’s. Van 14 tot 20.30 het toneelstuk met de kinderen, met voorbereidingen erbij. Daarna snel haasten om mijn eerste trein naar Sibiu te halen. Dan moet ik drie kwartier wachten in Sibiu voor de nachttrein naar Boekarest, dan ben ik om 5 uur in Boekarest en om half 8 gaat mijn vliegtuig.... zoooooo
- Ik eigenlijk eerst nog van plan was om op deze geweldige, gezellige, vermoeidende dag 80 pannenkoeken te maken.. ja duuus niet!
- Ik zo naar de pizzaria ga om 20 pizza’s bestellen!
- Zondag mijn tassen en alles in moet pakken, aangezien ik daar maandag echt geen tijd voor heb.. haha.

Ik wil jullie allemaal een hele dikke kus geven! Heel erg bedanken voor onwijs veel mailtjes en steun!! Heel erg fijn en lief!

• 15 Juni 2006 - 17:39

Fem:

YOHOOOO
    dan ben je ineens al bijna weer thuis, en dan heb je zoveel gedaan en zoveel bekeken en veel coole dingen gedaan voor je stage. goed he. Maandag avond dus thuis, ik bel je volgende week!!
    veel liefs van fem, geniet nog maar even van je laatste weekend!

• 16 Juni 2006 - 08:35

Lisanne E.:

heeej jen!! dusss een vliegticket.. en je spulletjes dan? want jij kan mij niet vertellen dat jij het limiet aan kg's niet haalt;)
    you go girl! he maar dat wordt dus gezellig jou erbij bij dijkfeest!! toppertje..:D:D ennuh dit weekend lierc sportfeest..wordt nog wat!! vet lache.. hoe jen en ik verkleed gaan, maar dat mag ik natuurlijk niet hierop zetten..haha!!! he maar meid, tot volgende week (klinkt heerlijk;))!

liefs lisanne

• 16 Juni 2006 - 11:13

Albert:

Wanneer is dat dijkfeest?

• 17 Juni 2006 - 14:01

Dammie:

Hey Jennie,
    Haha, hoe mooi is dat komen we op dezelfde dag terug!!! Mooi verhaal weer, ook jij hebt een aantal hele mooie plekken bezocht lees/zie ik wel. Nog maar een paar nachtjes en dan zijn we al weer in Nederland, geniet er nog ff van en ik spreek je snel weer in de NOP!!!
    Gr.

• 17 Juni 2006 - 15:42

Lies:

Hey Jen! Ik sta gewoon weer op NL bodem:)Best wel gek opeens weer;haha iedereen kan me gewoon weer verstaan en ik hún ook nog 's. Valt weer mee;) Sjaaaaa toch wel weer lekker hoor hier!

Jij bezig met de laatste 3 daagjes, suc6 meis. Gaat je lukken. En vergeet vooral niet te genieten!Dikke kuss en tot in Almere/Noordwijk/ Kreil!!

• 18 Juni 2006 - 18:11

Maria:

Esti o fata deosebita !!!!
    Continua tot asa !!!!!!!

• 18 Juni 2006 - 19:17

Loesje!:

Hey Jennie!! Whiehoew! je komt weer terug!! Hoe vet is dat! Mag ik vragen met welke maatschappij je vliegt en wat de vluchtgegevens zijn..
    Ik heb nu al zin om je te knuffelen! Oja, Dijkfeest is zaterdag de 24e!
    Kus!

• 19 Juni 2006 - 08:31

Liez:

Hé Jen! Klinkt als een goede laatste week! Gaaf dat harry potter kasteel! Bedankt voor je lieve sms gister! Was erg gezellig ondanks de algehele brakheid van zaterdagavond! Deze week is mijn laatste stageweek! Ik moet helaas vrijdag ook werken dus ik zie je pas vrijdagavond! Maar goed! We bellen ondertussen nog wel ffies! Dikke kus! Goede reis terug en SPREEK JE snel! Kus liez

• 19 Juni 2006 - 08:31

Liez:

Jemig word wel verwarrend voor je al die liezzen... maar het vorige berichtje was van mij ;)

• 20 Juni 2006 - 08:03

Jurian:

Hey Jennie,
    Nu ik dit type ben je net geland.. :-) Als je geen vertragingen hebt natuurlijk! Goede reis gehad? Zal wel weer even wennen worden weer terug in Nederland. Maar erg gaaf dat je zo een site hebt bijgehouden! Leuk om al je verhalen te lezen en je foto's te bekijken! Biertje doen op dijkfeest? :-)
    X Jurian

• 20 Juni 2006 - 10:06

Auke:

Bij dezen, welkom terug in NL. Inmiddels zou je dan geland moeten zijn en wellicht alweer in Creil.
    Spreek je later nog voor borrel! Ciao, Auke

• 20 Juni 2006 - 21:31

De Roemeense Lies...haha.....:

WELKOM TERUG!!!:):):)Nu kunnen we elkaar ook 's op NL bodem meeten Jen haha.

Ben je NL nr kwijt.....Sjaaa ik en m'n warrige hoofd:(Maareh als ik die binnen heb dan gaan we heel snel bellen! Geniet vd komende daagies meissie!! We'll speak soon!! KUSSSSSS

• 21 Juni 2006 - 15:28

Jessica:

He Jennie,

Alles goed? Heb je nr ook van Marlies haar site overgenomen, mag toch wel he :-) We zien elkaar! Geniet ervan dat je lekker weer in Nederland bent.

Liefs,
    Jess