Jemig das lang geleden!!!! - Reisverslag uit Mediaş, Roemenië van Jennie Weerd - WaarBenJij.nu Jemig das lang geleden!!!! - Reisverslag uit Mediaş, Roemenië van Jennie Weerd - WaarBenJij.nu

Jemig das lang geleden!!!!

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

11 April 2006 | Roemenië, Mediaş

Serus tok!!

Nou na 2 gave weken te hebben gehad, waaronder natuurlijk NL en de vakantie met mijn ouders, wordt het weer tijd voor een mooi verhaal. Wederom zal het wel weer erg lang worden.. maar voor degene die alleen mijn foto's bekijken.. heb ik ook een leuk verhaaltje gemaakt!! hihi

Bedankt allemaal voor de lieve mailtjes en sms'jes na de 4 dagen NL. Die psychische ondersteuning had ik zeker nodig..haha.

Ik vond het super om in NL te zijn geweest, wel erg druk en vol. Veel knutsel spullen gekocht samen met mijn mams, natuurlijk veel knuffelen met Jarco, heb bijna alle vriendinnetjes / vriendjes weer gezien of gesproken! Dat was erg fijn!
Ook de creatieve dag was super.. gewoon om daar alleen al aanwezig te zijn. Dat was erg gaaf! Het afscheid zondag avond was wel weer ff moeilijk.. ik zat dan ook echt in de auto met het gevoel van: jemig waarom ga ik weer terug naar Roemenie.. haha. Maar na 2 dagen heel europa door te hebben gesjeest had ik weer een beter gevoel en had ik weer zin en genoeg energie om verder te gaan!

Toen een aantal dagen met mijn paps en mams op vakantie in Roemenie! Dit was zo ontzettend gaaf! Ook hier kwam jammer genoeg weer een einde aan en moest ik "weer" afscheid nemen.. hihi. Maar dit ging iets makkelijker! So back on my own again!

De vakantie met mijn paps en mams was super! Ben zeker weer een aantal kilo's aangekomen.. haha, jemig elke middag / avond in een restaurant eten! Nou dan gaat het snel! haha.
Maandag nacht hebben we geslapen in een leuk klein soort van hotelletje. In Mako, ook nog lekker uit eten geweest natuurlijk. Dinsdag avond aangekomen in Medias en daar moesten we eerst alle knutsel spullen loodsen..haha. Verder natuurlijk lekker uit eten!
Woensdag hebben we vrienden bezocht in Turga Mures. En donderdag zijn we in Sibiu geweest. Dit was erg gaaf! We hebben mijn vriendinnen bezocht en het Nederlandse gezin, de houwelings en een stukje van Sibiu bekeken.. ook ff geshopt natuurlijk!

Verder heb ik .. echt een wonder.. mijn vader zo ver gekregen de auto te verlaten voor 1 dag om met de trein een stad te bezoeken! Dus hebben we woensdag Brasov bezocht en dat was erg erg gaaf! Jemig wat hebben we genoten en dit keer ook weer uit eten en in de avond op mijn werk gegeten.

Vrijdag hebben we de bergen bezocht! Jemig wat gaaf en erg erg koud.. was zeker -6..pff. Hier hebben we de skilift gebruikt om de top van de berg te zien.. maar het was erg mistig en koud, dus dachten alle drie aan de warme chocolade melk die beneden op ons aant wachten was! Terug veel kleine weggetjes gereden, dat vond mijn paps echt super!

Wistje datjes:::::::
- Ik in NL zo ontzettend veel knutselspullen heb gekocht.. maar een pak thee, chocolade hagelslag, kaas etc.. ben vergeten!
- Ik eindelijk een leren jas heb gevonden.. na erg lang zoeken! Mams en ik dezelfde hebben gekocht.. en deze gesponsord is door mijn paps.. hihi.
- Ik nu engelse les geef aan de hoogste meneer van de politie.. ik hierdoor ook alles heb mogen zien op het politie bureau.. jammer genoeg geen foto's mocht maken.
- De cellen er hier dan ook niet uit zien!
- Mijn project gister de eerste keer was en zeker erg erg erg geslaagd! De ouders eigenlijk meteen advies wilden hebben voor veel situaties.. mijn collega's dan ook met verbazing hebben zitten kijken! Dus dat is een succes!
- Ik ook een groep moeders engelse les ga geven op de vrijdag avond.
- Ik nu erg erg erg verkouden ben, omdat mijn mams en ik koppig en optimistisch onze leren jasjes aan wilde houden in Brasov! haha. Nou dat hebben we geweten. Want in de stad konden we steeds een winkel in duiken om ff op te warmen, maar onze trein had bijna drie kwartier vertraging.. brrrr.
- Ik in de trein een jongen tegen kwam die in de instelling boven mij voor een aantal weken heeft gewoond. Hij zo komisch hyperactief was.. dat de treinreis van 2 1/2 uur zo voorbij was.
- Hij zelfs de wc van de trein schoon heeft gemaakt voor mij, anders kon ik deze niet gebruiken!..haha
- Ik van de week ook nog een NL's gezin in Sinergii heb gehad.. deze hele lieve sponsors waren voor de kinderen en Sinergii! John psycholoog is en ik altijd welkom ben om daar mijn eindproject te starten! wauw..
- Ik tijdens het shoppen in Turga Mures een hele grote knutsel winkel heb gevonden.. oeps.. had mijn paps ook niet zo'n skibox hoeven te kopen!
- Ik volgens mij nog niet heb verteld waarom ik zoveel knutsel spullen nodig had en heb...
- Omdat Sinergii met belangrijke feestdagen een expositie heeft en mensen gemaakte knutselspullen kunnen kopen die de kinderen hebben gemaakt.
- Ik gister tot 22 uur heb gewerkt om mijn kippen nog af te krijgen.. hihi.
- Deze expositie 2 weken duurt! Ik hier ook zeker nog foto's van ga maken!
- Mijn internet verbinding op mijn kamer niet echt opschiet.. beetje jammer! Maar ja dat is echt Roemenie.
- Mijn ouders en ik voor het eerst een lifter hebben meegenomen! Jemig wat een adrenaline kick.. alleen al om die deur te openen.. haha. Het een meisje was.. en zigeuner.. tja hebben wij weer!..
- Ze niet op de andere zigeuners lijkt in Roemenie en we gezellig hebben gekletst in de auto.
- Mijn ouders mijn oude appartement - kamer wilde zien.. en wij dus echt niet naar binnen mochten.. ja wij ons paspoort in moesten leveren.. ja daaaag! Dus we illegaal naar binnen zijn gegaan.. hihi. dit was erg leuk.. mijn mams: Jen kan dit allemaal wel..?!! haha
- Mijn ouders erg erg schrokken toen ze de kamer zagen.. ze het eigenlijk niet eens konden voor stellen dat ik het er een maand heb volgehouden!
- Mijn agenda weer vol staat voor van de week en het weekend, maar ik toch probeer een soort van NL's paasfeestje te houden!

Nou dit was mijn verhaal.. weer lekker lang.. haha. En volgens mij ben ik weer veel vergeten, maar ja dat heb je snel natuurlijk!

Nou hele dikke kus allemaal en tot mails / sms / msn en hopelijk snel ook skype!!!

• 11 April 2006 - 18:41

Jessy:

Hee Jen!! Klinkt leuk, mooie foto's, en nog veel plezier met je stage. Je hebt het maar druk met je engelse lessen ;).. Tot horens xxx jessy

• 11 April 2006 - 19:57

Steve En Yvonne:

Hey lieve meid,
    Wat een super verhaal weer. echt gaaf!!
    Ben blij dat je het weer super naar je zin hebt. Foto's zijn ook errug leuk. Goed om te horen dat je project zo goed aanslaat en heel veel succes er nog mee.kus steve en yvonne

• 11 April 2006 - 20:46

Dammie:

Hey Jen,
    Mooie verhalen weer hoor, het is absoluut niet verglijkbaar met de verhalen hier, maar net zo'n ervaring denk. Ben jaloers op je dat jij wel terug ben geweest naar Nederland, was super volgens mij. Ik had begrepen dat je misschien gelijk met mij weer terug ben, zou wel fantastisch zijn natuurlijk. Ik spreek je gauw weer!!
    xxx Dammie

• 11 April 2006 - 22:42

Jarco!!:

Heeey meis, errug gave foto's, leuk !! Hoop dat je je draai weer lkkr vind ennuh, nog 84 dagen!!! Dikke kuzzzz

• 12 April 2006 - 08:21

Jennifer:

Hey Skat!
    Gave foto's en leuk dat je het zo gaaf hebt gehad met je ouders! Wel weer ff wennen daar natuurlijk! maar leuk om te lezen dat het allemaal weer goed gaat!
    Mail je snel oke??
    Hele dikke kus Jen

• 12 April 2006 - 08:32

Liez:

hii jens! Hoe ist? Lang niet gesproken joh! Gave verhalen weer, leuk die foto's! Die foto's in muzisch centrum zijn wel wat donker geworden hé?! Ik heb nog lopen klooien met dat ding maar kreeg m niet lichter! Naja... was wel heel gaaf weekend! Ik ga nu weer op de bank kruipen, ben al 1,5 week ziek bleééhh! Dikke kus liez

• 12 April 2006 - 16:14

Zwiepjes Uit Doesburg:

Leuke fotos jennie ik hoorde van je moeder dat jullie het erg leuk hebben gehad nou aan de fotos te zien is dat ook zo. Nog veel plezier daar de hartelijke groeten van jan joke jeroen en evelien

• 12 April 2006 - 19:23

Renate:

Hé Jennie,
    Leuk om af en toe je verhalen te lezen!Veel succes met alles en natuurlijk...fijne paasdagen!!

Liefs van Renate

• 13 April 2006 - 10:29

Niels:

He jennie! Heb je niet gesproken in Nederland, creatieve dag werd hem niet,, kwam iets anders tussen. Dus moet nog maar ff wachten...... Maar komt wel goed ;) Wens je veel plezier komende weken! x niels

• 13 April 2006 - 16:48

Paps:

hoi wat doe je mij nu aan om die ene foto te laten zien waar ik zo mooi op sta,verder weer een prachtig joernaal,enne die sponsering wilde ik niet ff niet aan gedacht zeker.wij zijn nog steeds onder de indruk van het mooie stukje roemenie wat we gezien hebben,vooral in de sneeuw naar boven rijden.in ieder geval hebben we een machtige mooie week met je gehad,en kunnen hier nog niet erg aan de gang komen,is ook niet erg hoor.
    jennie we houden heel veel van je,en het gaat je in ieder geval lukken.
    verder kunnen we niet elke week naar je toe want we zijn helemaal blut.heel veel liefs van paps en mams.doei dikke kus.

• 15 April 2006 - 08:19

Mamsie:

ja hoor even tijd genomen voor mijn lieve dochter.wat hebben wij het gaaf gehad bij jou .en wat heb jij het weer leuk vertelt.nu lievert wij gaan maandag weer varen ja er moed toch weer wat verdient worden.nog veel plezier schat kussie van mamsie

• 16 April 2006 - 10:40

Zwiepjes Uit Doesburg:

Ja jennie even een berichtje van ons ik hoorde van je vader dat het wel goed zit met de sponsering.
    Wij hopen dat je fijne paasdagen hebt.
    Lieve groeten van ons

• 16 April 2006 - 15:32

Ine En Jacques:

Hier gebeurt niet zo veel, maar jij hebt je draai gelukkig al weer gevonden. We hopen dat je ook snel weer je griepje te boven bent.Groetjes.

• 17 April 2006 - 10:38

Kirsten:

Ha Jennie,
    Leuk om ook jou enthousiaste verhalen weer te lezen!
    Thanxx voor de tip van t funky chicken hostel, we hebben alleen al wat geregeld, maar tof dat je t zei!
    Als we weer terug zijn zien we je vast wel weer es.
    Heel veel plezier en suc6 maar weer!

Liefs, Kirsten

• 17 April 2006 - 21:27

Ilse:

hey mutsie... Je wordt steeds beter in het typen van je verhalen! Echt super om allemaal te lezen! Spreek je snel weer! xx mij

• 19 April 2006 - 10:28

Marije:

He Jennie,
    Zo zo, ook weer heel wat beleefd. Leuk hoor, Veel succes met werken en het roemeense Pasen! tot daarna,
    Gr Marije

• 19 April 2006 - 15:15

Jurian:

Heeey Jennie!!
    Heb je leuke paasdagen gehad?? Gaaf om je verhalen te lezen! Heb je niet gezien in Nederland, met crea-dag zat ik namelijk in Eindhoven het kampioensfeest van m'n trots te vieren.. :-) Tof ook dat je in Brasov bent geweest met je ouders! Mooi plein in het centrum he!? Ben je ook nog op de uitkijkplek van de stad geweest? Vast wel.. want die ligt op loopafstand geloof ik.. Heb je er trouwens nog last van het vele water?

Veel succes en vooral plezier nog! En tot mails!
    xx Jurian

• 21 April 2006 - 08:50

Ellen:

Jennie!! zijn jullie nog niet geevacueerd enzo... hoop dat je droge voetjes houd! veel succes&plezier nog,
    XXX

• 24 April 2006 - 16:10

Daphne L.:

Jens, ff heel gauw de groetjes vanuit ons straatje!!!