2 weken in Roemenie! - Reisverslag uit Sibiu, Roemenië van Jennie Weerd - WaarBenJij.nu 2 weken in Roemenie! - Reisverslag uit Sibiu, Roemenië van Jennie Weerd - WaarBenJij.nu

2 weken in Roemenie!

Door: Jennie

Blijf op de hoogte en volg Jennie

13 Februari 2006 | Roemenië, Sibiu

Hey lekkere mensen!

Zo ben nu 2 weken in Roemenie en ik zou eens even vertellen hoe het met mij gaat!
Ten eerste wil ik iedereen heel erg bedanken voor de mails, reacties op deze site, sms'jes en vooral de kaarten in Roemenie. Echt te gek!! Superr!

Nou ik woon nog steeds in het kleine kamertje met drie andere meiden. Dit is nog steeds heel erg wennen en ik weet ook niet zeker of ik dit 5 maanden ga volhouden. Je leeft gewoon continu op elkaars lip.. pff.. En de meiden van mijn kamer zijn leuk en ook zeker gezellig, maar hebben ook zo hun ontzettend gekke gewoontes. Ze willen allemaal overdag slapen en dan tot heel laat in de nacht dus nog even wat eten, leren of kletsen. Aangezien er 3 meiden zijn, moet ik dus bijna meer dan de halve dag mijn mond houden, stil zijn.. pff.
Maarrrrr er zitten natuurlijk ook wel voordelen aan.. ben door hun al best veel mensen tegen gekomen. En ben uitgeweest met ze, dit was erg erg erg gaaf! Wel heel anders hier. Je moet van te voren een tafel reserveren + stoelen (ook barkrukken), anders moet je de hele avond staan. Verder voelde ik me net in dirty dancing.. iedereen danst hier met elkaar en de kleren zijn lekker schaars in het uitgaansleven. Ik heb me natuurlijk netjes gedragen!

Verder ben ik 2 dagen wezen skien! Dit was erg leuk! Op de heenweg begon het al.. ik was flink belazerd door een iets te oude taxibestuurder, waar ik altijd een zwak voor heb..hihi. Hij vertelde me dat hij hetzelfde tarief vroeg voor de reis als de bus deed, dus ik kon makkelijk met hem mee rijden.. Ik toch weer iets te goedgelovige Jennie ben met hem meegegaan. Ik heb voor de reis 500.000 lei betaald.. dus dat is ongeveer 15 euro. Op de terug weg heb ik toch maar de bus genomen.. want dat was maar 60.000 lei.. dus niet eens 2 euro..haha. Nou die man zal een lekkere maaltijd hebben gehad dit weekend.
Ik had wel een iets groter ski gebied verwacht.. maar er was maar 1 afdaling... Dus kon niet eens kiezen voor de makkelijkste..haha.
Toen ik daar aankwam heb ik een aantal jongens gevraagd waar ik de instructeur kon vinden. ohh die hoefde ik niet te zoeken hoor.. hun wilde me het wel leren! Dus dat was mooi! Lekker goedkoop. Na eerst onderaan de berg wat te stuntelen, ben ik samen met hun de "grote" berg afgegaan. Was erg leuk, maar aangezien het erg aan het vriezen was, was de gehele baan bijna ijs. Wat het voor mij natuurlijk niet echt makkelijker maakte..
Mijn hotel was leuk. Eindelijk een tv.. dus kon even wat zappen. Maar er waren maar drie kanalen..haha, dus veel zappen viel er niet.
Ik had erg zin in een bad en had aangegeven een bad te willen (in mijn brakkig roemeens natuurlijk), maar deze was er dus niet.
Maar een bad kon ik dus wel nemen, maar ergens anders. Ze noemde het een jacuzzi.. dus daar had ik wel zin in natuurlijk.. haha.
Nou dan is het dus echt Roemenie. Want het was gewoon een bad..hihi. En het ergste was nog dat er geen gordijnen voor de ramen hingen. Maar de schoonmaakster verzekerde mij dat daarachter alleen maar bos was.. jaja. Heb dus wel een bad genomen, in de meest gekke posities beland natuurlijk om niet "gezien" te worden..haha.
De volgende dag waren die jongens uit Sibiu er niet.. dus moest ik het alleen doen. Maar daar had ik snel een oplossing voor gevonden.. gewoon bovenaan de piste blijven staan net zolang er een leraar met kinderen aankwam. En dan er gewoon achter aan skien. Was een lekker tempo en niet al te moeilijk.. haha. Na dit een paar keer gedaan te hebben, heb ik het ook zelf gedaan, erg gaaf!
Vrijdagavond kwam ik rond 19 uur thuis en ben ik meteen doorgegaan naar de stad.. ff wat gegeten met Alina en een hele gave live band bezocht. Lekker een cocktail gedronken..jammie. Dit alles gesponsord door een of andere duitser die Alina vaag kende en ons een leuke avond wilde geven..haha. Oke, nou thanks dan maar.

Ben natuurlijk niet alleen voor plezier in Roemenie.. Moet ook stage lopen. Ik heb vandaag mijn eerste dag gewerkt met de HIV kinderen. Dit was erg leuk, heb engelse les gegeven op mijn eigen creatieve manier natuurlijk. Met liedjes! En daarna een soort van gesprek gevoerd over HIV (vertaald natuurlijk).
Morgen heb ik een gesprek met de Roemeense kinderbescherming en hoop heel erg dat dat door kan gaan. Verder heb ik anders nog een hele leuke instelling gevonden, gerund door een Nederlands gezin.. dus dat is ook erg gaaf! Komt echt helemaal goed!
Bij het ziekenhuisje waar ik dus nu werk kan ik alleen maar engelse les geven en soort van creatievetherapie geven.. ja dat is natuurlijk niet mijn opleiding. Wel erg leuk, vooral die engelse les.. geweldig!
Vandaag was het een algemene les over Engeland en typische engelse dingen.

Verder nog een aantal leuke wistje datjes:
- ze hier drop echt heel ranzig vinden.. haha, dus dat is mooi Jen, heb ik de zak helemaal voor mezelf.
- Ze hier zooo verbaasd zijn van mijn waterkoker..
- nog verbaasder van mijn mp3 speler.
- ik van de week eindelijk voor het eerst een NL'se auto gezien heb.
- ik roemeense langevingers uit heb gevonden.. ojeee.. haha.
- het hier af en toe zoo koud is dat ik bang ben dat het snot in mijn neus bevriest!
- ik natuurlijk vorige week jarig was en ze hier geen taart kennen! Mijn verjaardag was overigens niet echt heel bijzonder. Maar dat vond ik niet erg, ik heb mijn verjaardag nog even in de bergen gevierd de volgende dag! Ik heb wel een heel leuk cadeau gekregen van mijn kamergenoten. Ik kwam pas half 1 thuis, had namelijk dinsdag avond film gekeken bij Alina. Toen ik "thuis" kwam deden ze net alsof ze sliepen.. dus ik heel erg voorzichtig.. sprongen ze ineens op en hebben ze gezongen voor me! En dus een cadeau gegeven.. oorbellen.. haha. Erg leuk!

Ik geef jullie allemaal een hele dikke kus vanuit Roemenie!! Liefs Jennie

• 13 Februari 2006 - 21:53

Anna-Marye:

Heey Jennie, nu ook maar eens een berichtje van mij! Ik vind het erg leuk om al je verhalen zo te lezen! Wel heftig zeker om met hiv besmette kinderen te werken..Ik denk dat je er wel heel veel van leert!Maar wat gaaf dat je ook zoveel leuke dingen onderneemt! Ik wens je nog heel veel plezier daar en heel veel succes met het vinden van een goede stage plek!!
    Liefs Anna

• 15 Februari 2006 - 11:42

Hanneke:

Ha Jennie! Echt leuk om je verhalen te lezen, vind het echt knap van jou hoe je het daar doet! Geniet er nog van en misschien is het weer daar wel betr dan hier, hier regent het alleen maar hele dagen.. liefs!

• 15 Februari 2006 - 12:00

Anja:

Ik zie je al helemaal op die piste staan!! haha achter die kids.. Bevalt skipak je?? zit goed???
    hoop het...
    dikke kus

• 15 Februari 2006 - 13:48

Ruben En Anja (chili):

he jennie!!!
    nou zo te horen heb je je plekje daar al aardig gevonden!!
    heel ander wereldje lijkt me!!?? en ehh hier vinden ze drop ook verschrikkelijk haha

dikke kus ruben en anja

• 15 Februari 2006 - 15:54

Daphne L.:

Hier even gauw een berichtje...
    Hoop dat het goed met je gaat! Die indruk krijg ik gelukkig wel! xxx

• 17 Februari 2006 - 12:57

Jennifer:

He Jen!!
    Gaaf om al die foto's te zien! Krijg ik beetje een indruk van hoe je het hebt!! Lekker man dat skien! Ben jaloers op je!
    Nu vrijdag en heb t wel beetje gehad op stage voor deze week! Heb wel weer zin in het weekend! Maar nog ff 3 uurtjes knallen!!
    Skat fijn weekend alvast en nogmaals bedankt voor je lieve ingesproken berichtje op mijn mail!!!
    liefs en dikke kus Jen

• 17 Februari 2006 - 13:53

Rens:

he jennie.. Zo te horen heb je daar al een hoop beleeft. Hoop dat je de komende tijd ook nog zoveel plezier hebt.
    liefs rens

• 17 Februari 2006 - 15:27

Joyce:

Hee Jennie, leuke verhalen en foto's! Vast bijzonder om in een land als Roemenie zo'n tijd te verblijven! Kun je wel lekker je Roemeens opkrikken ;)
    Zondag weer oefenen voor Crea Dag, gaat helemaal goedkomen hoor! Laat je snel weten hoe 't ging!

Fijn weekend, xx Joyce

• 17 Februari 2006 - 16:37

Froukje:

heeey, de foto's zijn echt superleuk. De 'downtown' trap heeft Jella en mij heel wat glijplezier bezorgd toen wij er waren. Het place mare zit er al heel wat beter uit dan toen wij er waren. Toen was het een soort bouwput met alleen modder en gaten. Hahaha, net als de rest van de straten daar ongeveer. Groetjes aan Sanda, Cipi, Natalia en de rest daar ook natuurlijk.:D

groetjes Froukje

• 17 Februari 2006 - 20:57

Richard:

He jennie helemaal leuk joh volgens mij vermaak jij je wel. Mooie foto's. Super!
    greez Richard.

• 18 Februari 2006 - 20:20

Loesje!:

Hey poppedopje!
    tjonge, jonge, wat een belevenissen allemaal! En wat een onwijs gave muts! haha! moet erg lachen om je verhaaltje! vooral om de wist-je-datjes! en op de foto van de lange vingers staat ook dat je er teramisu van kan maken! joh! maar pop, volhouden daar! begin je toch wel een beetje te missen! have fun daaro! en dirty dance erop los! (maar wel netjes-dirty!) haha! dikke kus loesje!

• 18 Februari 2006 - 23:01

Wim:

een hele leuke site
    veel succes in verwegistan en houd het vol he
    groetjes w & A

• 19 Februari 2006 - 12:35

Ine En Jacques:

We hebben je verhaal met veel plezier gelezen. Wat leuk dat je zo goed contact maakt met je mede kamergenoten.Wat heb je een mooie warme muts op zeg!Ik hoop dat het gaat lukken met je stageplek. Jij doet het zo positief, dat kan toch niet stuk.
    Groetjes!