Lekker weerrrrrrrr!!
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
02 Mei 2006 | Nederland, Amsterdam
Thanks voor alle lieve mailtjes en sms'jes! Opa bedankt voor u lieve reactie op mijn site.. En neefies en nichies, ooms en tantes en vrienden natuurlijk!!
Hoorde dat het bij jullie niet erg lekker weer is geweest, maar dat het deze week wel weer komt! Top! Ben benieuwd naar alle stories van koninginnedag!! vertel vertel!!
Bij mij is het lekker weer! Ben namelijk behoorlijk verbrand en de aftersun is dan meer dan welkom!!
Heb een drukke week achter de rug. Veel gewerkt aan school! Moest mijn tussenevaluatie verslag schrijven, en aangezien dat voor een zorg opleiding alleen maar soul-searching is.. was het pittig! haha.
Maar ik heb het af en kan nu weer lekker genieten van alle andere dingen!
Zaterdag op koninginnedag ben ik aan mijn eigen kleine road trip begonnen! haha.
Ik wilde gewoon erg graag paardrijden en nu was het de dag ervoor! Ben in de trein gestapt naar Danes.. eindelijk een echte Roemeense trein!! Lekker oud, deuren gewoon open, iedereen stapt uit wanneer hij of zij uit wilt stappen ook al rijd de trein nog en erg veel lawaai!
Op het station kwam ik een erg lief en schattig vrouwtje tegen die mij vroeg of ik haar wilde helpen met instappen.. Ja natuurlijk wilde ik dat! Nou erg erg toevallig allemaal.. zij moest ook naar Danes. Dus zij zou me vertellen waar we eruit moesten! Tijdens de trein reis begon ze duits te praten tegen me.. wat ik nu eigenlijk wel gewend ben, want veel mensen denken dat in Nederland standaard Duits wordt gesproken.. Ik kan dus totaal geen Duits spreken.. haha.. dus dat is altijd leuke communicatie!
Toen we in Danes aankwamen schrok ik wel n beetje.. haha. Was echt in the middle of nowhere aangekomen.. pfff (zie foto's). was echt niks te zien..tja een paar huizen. Maar gelukkig kreeg ik hulp van het schattige oude vrouwtje zij vertelde me dat er idd een soort van manege was! Mooi!! Na 1 kilometer stopte de vrouw dan eindelijk.. dus ik dacht dat ik er ook was.. haha. Maar dat was niet zo, zij stopte en ik moest nog een stukkie rechtdoor lopen. Oh oke! Maar het was lekker weer, dus geen probleem!
Na 2 kilometer zag ik eindelijk het hotel waar veel mensen me over verteld hebben, dus daar ben ik maar naar toe gegaan! En jaa!! Paaaaaaarden!! Jippie!!
Jammer genoeg moest ik eerst wel bewijzen dat ik kon paardrijden voordat ik in de bergen kon rijden.. Werd al een beetje zenuwachtig.. tja was toch wel n tijdje geleden! haha.
Na goedkeuring, paard op te zadelen en een fotootje te nemen, konden we gaan! Op western stijl!! Cool!
Het rijden was echt onwijs gaaf! midden door de dichte bossen en de bergen! erg erg mooi! Voelde me af en toe echt in een film.. het leek net alsof de bosbewoners me elke moment konden bestormen!! Jammer genoeg heb ik geen foto's hiervan, had geen camara mee op het paard! Maar de volgende keer neem ik deze zeker mee!
Aangezien ik slimme Jennie wel de tijden van de trein had opgeschreven, maar geen kaartje had gekocht voor de terug weg.. en in Danes, natuurlijk geen kaartje gekocht kon worden.. Ben ik toch maar weer gaan liften!! haha.
Ik stond net 20 seconden denk ik en kreeg meteen een lift aangeboden! Later bleek dit een bekende voetbal speler van Roemenie te zijn! haha.. heb ik weer! Dus ben deze week uitgenodigd om bij een voetbal wedstrijd te komen kijken! Weet nog niet of ik kan.. maar gaat om het idee he! haha
Zondag ben ik weer de bergen in geweest, maar samen met mijn collega's! Dit was erg erg gezellig! Veel alcohol (leer dit hier echt drinken.. hihi) plezier en voetballen!! Jippie!
Was jammer genoeg mijn zonnebrand creme vergeten dus ben nu behoorlijk verbrand.. hihi.
Nou en gister.. dit is echt wat hoor! Gister was het een vrije dag in Roemenie. Dan vieren de Roemenen de dag van de arbeid.. jaja, ze werken al zoveel.. haha. Maar ik was dus wel braaf aan het werk. Had in de ochtend mijn kleren gewassen en had het opgehangen in mijn kamer. Had het bovenste raam open gezet voor wat frisse lucht. Na 2 uur hoor ik me toch een kabaal.. aangezien ik niet in mijn kamer aan het werk was, maar er niet ver vandaan, open ik de deur en zie daar 2 kinderen in mijn raam hangen met MIJN kleren in hun handen! Oh mijn god... was helemaal in shock.. tja wat moet je dan zeggen.. Was natuurlijk helemaal alleen in de instelling.. hihi. Heb er maar iets van gemaakt in het Roemeens en ze gaven mijn kleding stukken terug. Maar toen deze kleine mormels weg liepen, zag ik nog net een stukje kledinghanger boven de plastic zak uit komen.. Jemig.. hadden ze mijn lievelings blauwe vest van de scapino (dan weten mensen welke het is..hihi) in hun plastic zak!!! ZOOO.. nou toen werd ik boos.. in het Nederlands natuurlijk.. Ze schrokken wel, ze vroegen me niet de politie te bellen etc.. Nou ja.. dat heb ik dan ook niet gedaan, maar och och.. Dat raam gaat dan ook nooit meer open!! haha.
Nog wat ditjes datjes:
- Ik afgelopen weken voor het eerst last heb gehad van vlooien!! .. Nou dan kom je erachter dat je met erg arme en viezen mensen werkt.. brr.
- Ik na een paar uur er pas achter kwam dat ik de likeur aan het drinken was van mijn collega in plaats van mijn wijn.. hihi.
- Ik zaterdag ga paragliden!! Jippie!! zin in!!
Nou hele dikke kus allemaal! Liefs en Knuffel!
02 Mei 2006 - 19:22
Jennifer:
He chick!
Weer leuk verhaaltje en leuke foto's! echt lekker weer daar! maar begint hier nu ook echt te komen!!
Wel goed blijven eten he! volgens mij wordt je steeds dunner?!
He veel plezier nog! spreek je snel
kus
02 Mei 2006 - 20:21
Rens:
he jennie
weer een mooi verhaal.. Volgens mij heb je het wel naar je zin, ook super weer zo te zien. Bij ons wordt het nu ook voorjaar. xx -
03 Mei 2006 - 00:12
Dammie:
Hey Jennie,
Kijk dat zijn weer hele avonturen daar, hier gaat het ook nog steeds super. Wordt hier lekker weer en we hebben nog maar 8 dagen school, daarna lekker genieten van het weer op onze Roadtrip. Suc6 daar nog en ik zie je in Nederland weer!!!
XX -
03 Mei 2006 - 13:21
M Ichelle:
Hoi schat, het was leuk om weer even je stemmetje te horen. Hopelijk spreek ik je straks nog even. Wat zie je er goed uit. leuke foto's en verhalen.
dikke kus -
03 Mei 2006 - 19:48
Jolente:
Heuj Jen! Wat leuk om weer een verhaaltje van je te lezen!! Super te horen dat het je goed gaat!! Gelukkig daar ook lekker weer, hier in Belgie en Nl ook gelukkig.. Eind van de week lekker terrasjes pakken! Nou meid geniet er lekker van daar, en spreek je snel wel weer een x op msn! Liefs -
04 Mei 2006 - 15:53
Anja:
he meisie,
zo te zien heb je het nog behoorlijk naar je zin!! mooi zo....
super leuke fotos trouwens!!! -
06 Mei 2006 - 20:49
Mamsie:
wat een verhalen je kunt er wel een maandblad mee vullen.heb vanmiddag ook lekker in het zonnetje gezeten.en vanavond een lekkere wandeling gemaakt.over 7 weken gaan we samen lopen want dat ben jij nu wel gewent morgen weer naar boord en maandag varen .nu skat dikke kus van paps en mamsie -
07 Mei 2006 - 19:32
Tante Karla:
eindelijk heb ik dan weer eens even kunnen lezen hoe het met mijn nichtje gaat wij zijn van de week bij de zeilboot geweest om die op te knappen want dat was wel weer eens aan de beurt en heeft nelleke hier in huis al kunnen ervaren wat het is om voor haar alleen te zorgen nou ik moet zeggen dat haar dat wel goed gelukt is ik heb ook net een berichtje naar onze Nico gestuurd hij heeft het wel weer goed naar 'tzin aan boord en dan ga ik zo nnog even wat naar Sandra sturen we hebben een echte ondernemende fam.want als ik alles zo van je lees dan maak je wel leuke dingen mee en geniet je er ook volop van dat word wel een heel fotoboek van je stage straks ik wens je een hele goede week toe en trouwen hardstikke gaaf he van je opa om met je te mailen wie weet gaat hij nog een cursus nemen in de schans.hij is van de week met je ouders een dagje mee geweest en dat vond hij prachtig.lieve jennie ik ga je groeten ook van ome Dick en Nelleke een dikke kus. -
08 Mei 2006 - 20:07
Martin Boevé:
Hoi Jennie
Ik heb het dan toch je dagboek / verhaal gevonden het is leuk om het te zien en horen dat je het naar je zin heb. Op dit moment is het in nederland ook lekker warm ± 23C. Leuke foto's en een spannend verhaal. Hou je taai. -
09 Mei 2006 - 08:28
Geeske:
Hey Jennie,
Nou je maakt van alles mee daar! Echt ontzettend leuk om te lezen!
Heel veel succes met je stage en de kleine diefjes!! Grijp ze in hun kladden....
Verhalen van Koninginnedag: ik heb de dag samen met vriendinnen in Amsterdam doorgebracht. Tot onze grote verbazing liepen we ineens langs een optreden van Chris Zegers! Daar zijn we dus maar even blijven plakken en kwijlen. Op een gegeven moment stonden we zelfs vooraan!! Dat was zeg maar het hoogtepunt van de dag......hahaha!!
Hier is verder alles goed! Het samenwonen bevalt echt meer dan goed en 1 juni ga ik beginnen bij mijn nieuwe baan.
Nou nogmaals heel veel succes!
Liefs Geeske
Ps. hoe was het paragliden??