Heb nog geen natte voeten!!!
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
25 April 2006 | Roemenië, Mediaş
Nou ik leef nog hoor!! Na veel sms'jes en mailtjes met vragen of ik nog geen natte voeten heb.. toch maar even een verhaaltje van mij!!
De overstromingen zijn ver van me vandaan.. maar het heeft wel erg veel geregend de afgelopen 2 weken!! pfff, gister is eindelijk de zon gekomen!! Dus vandaag slippers gekocht!! Lekker optimistisch he! Het is hier namelijk nu dus al wel 23 graden!! lekkerrr!!
Heb al weer 2 weken niks van me laten horen!Dus daar komt ie!!!
Nadat mijn ouders weg zijn gegaan, heb ik me die week vollig gestort op het verkoop van de knutselwerkjes van de kinderen!
Zoals ik al zei.. soms tot 22uur aan de kippen zitten.. het geven van een finishing touch!
Verder was mijn tripje met paps en mams naar Brasov toch mijn fataal geworden.. haha, heb met het Nederlandse pasen 2 dagen op bed gelegen.. ff beter worden! Het Roemeense pasen was namelijk afgelopen weekend!! En dat was me feest!!
Ik ben vrijdag middag en avond bij Alina geweest. Zij was mijn contactpersoon van de aids clinic en heeft me geholpen met het vinden van mijn nieuwe stage plek! Was erg gezellig!! Daar heb ik 3 NL'se mannen ontmoet, waarvan Arnold mij heeft geholpen in november om stage te kunnen lopen op de aids clinic! Ik had ze nog nooit ontmoet en was echt Nederlands gezellig!
Ik jammer genoeg die avond iets verkeerds heb gegeten en ik op zaterdag de gehele dag op de toilet te vinden was. In een vreemd huis, vreemde cultuur en vreemd eten.. pfff. Beetje balen!
Maar gelukkig na veel mintthee en 5 bananen!! stopte het na 1 dag en kon ik zondag toch naar Valcea (kleine stad ver weg) om Ina en Alina's ouders te bezoeken!
Dit was erg erg gezellig en hier heb ik veel huisgemaakte wijn gedronken en heeel veel eieren gegeten. Toch maar wel een beetje voorzichtig geweest, wilde natuurlijk niet weer de gehele dag op de toilet doorbrengen.. hihi.
Samen met Simon en Ina hebben we alles liftend gedaan, want het was immers Pasen, dus de bussen reden niet.
ff wat wist je datjes:
- Deze week ik het erg druk heb, omdat ik vrijdag mijn tussenevaluatie heb.. dus veel typen en denken!
- Een groot gedeelte van Roemenie onder water ligt en de overheid hier gewoon op vakantie was.. ohhh, echt verschrikkelijk! Een hele week!
- Je in Roemenie vaak je identiteits kaart moet afgeven, wil je iets bezoeken. Maar ik geen identiteitskaart heb en dus mijn paspoort moet geven.. ja nee dusss! Maar ik hier de perfecte manier op heb gevonden.. mijn oude ov kaart van 2005!! Ze snappen hier toch geen Nederlands.. hihi
- Het nog 9 weken is voordat ik weer terug ga!! Maar ik nog zoveel wil doen!! paragliden, quad rijden, liftend naar de zwarte zee, liftend naar Budapest (ja heb het te pakken) en ook op stage nog veel moet doen: grote playbackshow moet organiseren voor aan het eind, hulpverleningsplannen moet schrijven etc.
- We met de bazaar, maar in totaal 5 dagen open zijn geweest. Omdat het alleen maar regende, af en toe wat zon!
- We ongeveer 70 euro hebben verdiend aan de knutselwerkjes!! Best netjes! Voor Roemenie!
- Simon en Ina samen wonen in het centrum van Sibiu! En ze een pup hebben..haha.. erg snel! hihi
- Ik liften helemaal geweldig vind! Ik de nieuwe manier van reizen ontdekt heb! En ik ook maar meteen vanaf Sibiu (Simons en Ina's appartement) gelift heb naar Medias! hihi, mijn mams dit maar niks vind natuurlijk!
- Ik in mijn 'zieke' weekend een videotheek heb ontdekt!! wauw.. wat is lekkerder dan beetje ziek voelen een lekker dvd'tje kijken.. haha.
- Oja ik ook een ontzettend gaaf kasteel heb bezocht met mijn collega's en ik er bijna uitgezet ben.. hihi, bevond me in kamer die eigenlijk gesloten hoorde te zijn.. maar het slot was toch echt bebroken.. hihi. Ik er nog snel een foto van probeerde te maken.. maar die beetje wazig is omdat er beneden geroepen werd dat ik daar niet mocht komen..hihi.
Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!
Tot snel allemaal!! Hele dikke kus!!
26 April 2006 - 08:17
Jennifer:
Hey Chicky!
Lekker weekendje gehad dus las ik in je smsje ook? Niet teveel wijn drinken he!
Ik gister en vandaar met een brief mailing van 2500 brieven bezig! echt wat een KUT werk! Maarja moet ook gebeuren he!
Verder alles goed hier! Ben stage wel zo goed als zat en heb zin in de zomer! maar nog 9 weekjes knallen! KOmt goed
spreek je snel
Kus Jennifer -
26 April 2006 - 19:32
Froukje:
Heeey, wat leuk om de nederlandse mannen weer te zien. Ze zijn ook 2 weken geweest toen wij er waren. Supergezellig!!! Liften is daar in roemenie idd erg makkelijk. Wij hebben het nooit gedaan maar de rest van de stad wel volgens mij. Succes daar nog!!!
groetjes Froukje -
27 April 2006 - 23:15
Mies:
he schat hoe gaat het met je? wat is je email adres ook al weer? Ik moet je snel even spreken. Ik mis je
dikke kus -
28 April 2006 - 15:20
Van Opa Touwen:
De hartelijke groeten van opa.
Ik heb je sms je ontvangen. Ik ben nu bij joke en jan.
Ga straks weer naar zwartsluis.
Groeten van opa. -
28 April 2006 - 18:44
Wouter Touwen:
heey jennie
hoe is het daar mooi weer?
hoe is het verder daar?
adios wouter -
29 April 2006 - 10:08
Zwiepjes Uit Doesburg:
Hoi jennie leuk he dat opa er wat op gezet heeft.
Is het daar ook zo koud.
Groeten van ons vieren. -
30 April 2006 - 11:58
Dirk-bart En Marja:
Hoi Jenny, Leuk om je verhaal weer te horen. Als je nog tijd over heb kom je nog maar een keertje naar ons liften.
02 Mei 2006 - 06:46
Van Marije:
hoi jenny
is het leuk
en gaat het goed met mij wel
marije -
02 Mei 2006 - 16:27
Remco Meyaard:
Hey jennemans!
Hoe vet is het trouwens als je opa digitaal een berichtje plaatst haha! helemaal geweldig! Zo te horen maak je daar weer een hoop mee. Ervaringen liggen voor het oprapen daar! Zoals jij zou zeggen 'echt heel gaaf!'. Maar liften ... meid .. Nou ja .. ik hoop dat dat goed blijft gaan. Zo te horen is de roemeense gastvrijheid dik in orde.
Inmiddels zit ik zelf in valencia ... andere kant van Europa .. maar net zo warm ;). Heerlijk. Talencursus voor 3 maanden. Dit is mijn eerste weeekje hier .. alles dus nog erg nieuw en spannend. Ik ben te volgen op remcomeyaard.waarbenjij.nu
Nou .. heeuull veel plezier nog. En over een paar maanden moesten we maar eens verhalen uitwisselen!
groetejs,
Remco
Live vanuit valencia -
07 Mei 2006 - 12:07
Jessica, Marlies En Jeroen:
Hallo Jennie,
Een kort berichtje van de Nederlanders die je even hebt gesproken in Sibiu. Jammer dat we daar maar een paar uurtjes hebben doorgebracht. We moeten zeker nog een keer stappen voordat we weer naar Nederland gaan.
Groetjes!!