Jemig al weer twee maanden voorbij!!
Door: Jennie
Blijf op de hoogte en volg Jennie
26 Maart 2006 | Roemenië, Mediaş
Ik zou het proberen kort te houden.. haha. Maar ja.. heb al weer twee weken niks van me laten horen..duss.. hihi.
Ten eerste bedankt voor de verhuiskaartjes!! Jemig wat lief!! Top!
Verder nog maar vier nachtjes en dan ben ik ff in NL voor 4 dagen!! jippie! Erg veel zin in!! Jarco komt me lekker van het vliegveld afhalen.. dus das top!
Met mij gaat alles echt super! Zit lekker in mijn vel, geniet van de hele mooie lente hier, is hier al ropnd de 12 graden elke dag. Natuurlijk met af en toe een buitje.. maar das niet zo erg!
Op mijn werk gaat het ook super! Ik heb van de week een project opgestart, erg erg gaaf! Ben nu eigenlijk alleen nog maar bezig met de voorbereidingen en als ik terug kom uit NL, begint het echt. Ik ga ouders begeleiden van de kinderen van de kindergarden, bijvoorbeeld advies geven over kinderen grenzen geven zonder slaan / dat spel belangrijk is voor kinderen etc etc.
Dit gaat nog erg moeilijk worden want Roemenie kent zo zijn taboe's waar je gewoon niet over kan praten, de ouders zelf nooit een opleiding hebben gevolgd en zelf 3 ouder paren niet kunnen lezen en schrijven. Ook wordt t moeilijk omdat ik de taal nog niet volledig beheers en dus een soort van vertaler nodig heb.. Maar dit alles bekijk ik natuurlijk rooskleurig!.. roemenie is erg gevoelig voor mensen uit Holland, dus waardoor ik denk ik snel de aandacht heb te pakken en ook veel dingen kan uitproberen. Ik had het leuke idee om tijdens de eerste bijeenkomst de ouders allemaal een leuke tas te geven, met een blocnote en pen.. die ze dan elke keer mee kunnen nemen en waar ze aantekeningen op kunnen schrijven.. maar ja toen werd mij dus verteld dat 3 ouder paren niet kunnen schrijven en niet kunnen lezen.. tja dan is een blocnote beetje confronterend.
Maar ondanks alles wel onwijs gaaf! En ik heb onwijs zin om met mijn project te beginnen! Hoop dat het allemaal gaat werken.. hihi, we zien wel.
Veel wistje datjes:
- Zondag avond mijn lievelings avond is om uit te gaan!! Dan ben ik te vinden, samen met vriendinnen in de chill out, zondag avond is een retro avond en lekker veel ouderwetse muziek! jippie, zelfs vaya con dios hebben ze! haha.
- Ik maandag mijn laatste werkdag heb in Sibiu. Ik dus ff wat leuke cadeaus heb gekocht voor de kinderen.
- Ik twee hele goede vriendinnen heb gemaakt: Ina en Alina en ze zussen zijn, dit is af en toe lastig.. hihi, ff zussen ruzie enzo..haha.
- Simon en Ina dus nog steeds hebben en druk bezig zijn met een appartement.. hihi, gaaf!
- Ik Alina's professor heb ontmoet. Het een belg is die nederlandse les geeft en ook af en toe best oud nederlands.. maar wat een leuke vent zeg.. haha, rond de 70. Maar echt top, dus in de vier dagen NL ff naar t goed om wat leuke Nederlandse boeken te kopen voor de leerlingen.
- Ik afgelopen maandag erg haast had om de bus te halen, ik in de bus in slaap ben gevallen en daar mijn ontzettend gave, mooie, stoere.. muts is gejat. Of ben m verloren in de haast.. Maar je hier echt geen station op hoeft te bellen of ze m misschien hebben gevonden..
- Ik in Medias maar 1 radio zender kan ontvangen, omdat Medias in een dal ligt.
- Ik vrienden heb gemaakt van dat radio station en ik ze dinsdag ga opzoeken. En ik beloofd heb echte Nederlandse muziek mee te nemen.. zit nog te twijfelen tussen anouk en nkeerwatanders.. haha
- Ik de tweede werkweek het helemaal zat was om na 20.00 uur nog te koken.. Dus mijn eten nu gekookt wordt door een kok!
- Dit eten af en toe wel beetje vies is, is namelijk echt Roemeens eten, maar daarbij dan ook nog een weeshuis eten.. voel me af en toe net Annie.. zonder het rode haar dan.
- oh en ben geen wees.
- Ik vorige week een onwijs gaaf soort van personeelsfeest heb gehad! alle kinderen erbij! Was erg gezellig! Ze mij hadden gevraagd of ik echte NL'se muziek had.. en tja de keuze lag tussen Marco B, ilse de lange of 'nkeerwatanders.. haha. En ja hoor.. tekeer gingen ze op 'nkeerwatanders! Sile hier erg gave filmpjes van heeft gemaakt..haha.
- Ik nu vaak op de zondag middag / avond te vinden ben bij de Houwelings.. ff catannen of carcasonne! Erg gaaf! Kids zijn ook helemaal geweldig!
- Ik afgelope maandag voor het eerst echt geshopt heb!! Maar ik gewoon niks kan vinden hier, vind de kleren hier niet leuk.. maar ik wilde wat kopen..haha. Ik uiteindelijk beland ben bij een winkel die uiteraard Only en Veramoda verkoopt..haha, Nou hier dan maar twee truitjes! Eindelijk wat gekocht in 2 maanden!
- Ik soms nog moet werken aan mijn Roemeense uitspraak.. Ik tegen een moeder wilde zeggen: Tot morgen = nevedem Muina... Maar ik muina iets verkeerd uitsprak en ik dus blijkbaar iets heb gezegd als: zuig mij.. ohhhh, ik weer.. en dat in Roemenie.. hihi, maar ze de volgende dag er wel was..haha, dus dat is mooi!
- Ik na twee weken eindelijk een spiegel heb gekocht voor mijn kamer.. wil me wel ff elke ochtend goedemorgen wensen!!
- Ik gister mijn haar heb geverfd.. tja wat voor kleur.. dit zien jullie over 4 nachies!!
Ik ga morgen voor het laatst werken in de aids clinic, dinsdag overdag werken en in de avond naar kiss-fm.. haha, lachuh! en woensdag werken tot 15 uur en dan de trein naar Bukarest.. om te overnachten in funky chicken hostel en dan donderdag ochtend 5 uur op om op tijd op het vliegveld te zijn!!
Dikke dikke kus allemaal!! en veel van jullie zie ik over 4 dagen! de rest kan ik bellen.. want heb al behoorlijk wat belminuten opgespaard met mijn Nl'se telefoon..haha.
Kussie
26 Maart 2006 - 12:53
Anja:
he jen, super leuke fotos!! volgens mij is hier in Nl bijna niks veranderd, maar wel blij weer terug te zijn.
wie weet tot gauw
dikke kuzz -
26 Maart 2006 - 15:21
Rens:
He jennie, zie dat je het daar goed af gaat.... Op de roemeense taal na dan. Leuk om te horen. Veel plezier volgende week in Nederland en doe ze de groeten. kuzz -
26 Maart 2006 - 18:30
Christa:
hallo daar.
je zou het toch kort houden haha
maar de foto's zijn leuk joh. rustig an en ik heb nu je site dus ik zal nog wel eens wat sturen .
groetjes Christa Zwiep -
26 Maart 2006 - 20:19
Dammie:
Hey Jens!
Ik ben jaloers ik wil ook naar Nederland!!! Leuk om alles van je bij te houden. Veel suc6 in Nederland, doe ze allemaal de groeten en oefense met de band!!!
Gr. Dammie -
26 Maart 2006 - 20:42
Michelle:
nou skat wat een leuke foto's bel je me snel ik wist niet eens dat je over 4dgn al naar nl kwam dikke kus -
29 Maart 2006 - 20:31
Yvonne En Steve:
Hey jennie,
Echt Super dat je het daar zo naar je zin hebt.
Nog even en dan naar Nederland. We zitten op je te wachten hoor!!!
Veel succes met de reis en we horen snel van je. Tot zo.....over 2,3 daagjes. KUZZZ Steve en Yvonne -
02 April 2006 - 17:53
Daphne L.:
Heeee Jens!
Beetje opgelucht dat het crea-gebeuren nu achter de rug is! Geen gestress meer ;-) ?! Hoop dat jullie tevreden kunnen zijn!! Leuk je ffies gezien te hebben van het weekend en heel erg veel succes weer he!! Goeie reis meid! xxx -
04 April 2006 - 11:11
Ingrid:
Hee jen, nou ben je veilig aangekomen?? nog bedankt voor je berichtje terug..haha.heb gezwaaid vanaf de schokkerringweg toen je langsreed :P Was gezellig weekend! succes nog met je stage verder en spreek je weer!
Liefs ing -
04 April 2006 - 20:48
Jolente:
Hee Jen! Nou.. weeer goed aangekomen in Roemenie? Leuk om je weer gezien en gesproken te hebben!! Het was zeker geslaagd!! Geniet er lekker van daar en tot spreeks! Liefs -
05 April 2006 - 09:33
Jessy:
Hee Jennie! Vond het super dat je er bij was van t weekend, en nu weer lekker in Roemenie, heel veel plezier met je familie, aan de foto's te zien heb je het erg naar je zin met de kids, en dat past volgens mij ook echt bij je, Heel veel plezier, en maak er nog een paar mooie maanden van, we horen van elkaar, tot snel xxx Jessy -
06 April 2006 - 19:33
Mariëlla:
Hoi Jennie,
Ik heb net even, nou ja even, al je verhalen gelezen. Gaaf dat je nu in Medias aan de slag kan. Klinkt allemaal erg leuk. Ik heb diep respect voor je dat je het roemeense weeshuiseten aandurft. Wij durfden het niet. Je project klinkt leuk. Ik hoop dat de roemenen een beetje mee willen werken. Succes ermee
Groeten Mariëlla -
08 April 2006 - 14:03
Michelle:
He jen alles goed? Heb je het weer naar je zin gehad in Nl en met jarco? Ik ga 7 mei op vakantie naar turkije voor 10dgn leuk he we gaan naar kassusassi of zoiets. Ik hoop weer snel van je te horen dikke kus -
09 April 2006 - 02:41
Bas:
Hey jennie! Leuke site, Klinkt goed allemaal. Lachen foto's ook, erg mooi knutselwerk. Succes met je project en je roemeens, haha.
Groetn Bas